Tips om je immuunsysteem te verhogen

geplaatst in: dōTERRA® nieuws, Nieuws | 0
3d rendered illustration of a man blocking viruses

Natuurlijk zijn etherische oliën geen medicijn maar je kan ze wel gebruiken om je weerstand te verhogen en jezelf minder vatbaar te maken voor virussen.

We weten al langer dat etherische oliën zeer effectief zijn in het bestrijden van bacteriën en schimmelinfecties. De laatste tijd wordt stilaan steeds meer bekend over de actieve rol van etherische oliën bij het verminderen van griepsymptomen en de verspreiding van virussen.

Zo is inmiddels bekend dat verschillende etherische oliën al heel vroeg in het infectieproces de influenza kunnen bestrijden.

Het is nu extra belangrijk om ervoor te zorgen dat je immuunsysteem een krachtige afweer kan opbouwen.

Hieronder verschillende tips, welke etherische oliën een beschermende werking hebben tegen virussen, bacteriën en schimmels.

1. Tijm olie

Etherische tijmolie heeft krachtige anti-bacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Tijm (olie) bevat het bestanddeel thymol, dat zeer effectief is tegen schimmels en virussen. Het wordt gebruikt in mondwaters en anti-sceptische middelen vanwege zijn ontsmettende werking.

De zuiverende eigenschap van deze olie overtreft die van vele synthetische ‘kiemdodende’ middelen.

Tijm versterkt het afweersysteem, het werkt ontsmettend bij infecties aan de luchtwegen, het is een natuurlijke slijmoplosser bij verkoudheden en een krachtig antioxidant. Extra pluspunt is dat tijm olie ook pijnstillend werkt.

2. Tea tree

Tea tree olie is werkt heel erg antiviraal, de olie kan vele bacteriën, schimmels en virussen onschadelijk maken. De antiseptische werking is twaalf maal sterker dan die van fenol, een chemische desinfectant. Het remt het virus al in de eerste stadia voordat het virus zich in de cellen nestelt.

Als je  tea tree olie gebruikt in een diffuser in een kleine, afgesloten ruimte zijn al veel virussen in de lucht binnen 15 minuten verdwenen. Let op, de onderzoeken van tea tree zijn enkel gericht op griepvirussen maar baadt het niet, schaadt het niet…

3. Zilverspar

Al in de oudheid was de zilverspar om zijn geneeskrachtige eigenschappen zeer geliefd. De etherische olie van de zilverspar kan het immuunsysteem activeren en verdiept de ademhaling. Daardoor is de olie zeer geschikt ter ondersteuning van de behandeling van aandoeningen aan de luchtwegen, hoesten, griep en koorts.

4. Citroen

Citroen is een belangrijke etherische olie omdat hij zoveel positieve eigenschappen heeft. Het is één van de beste oliën bij griep en verkoudheid vanwege zijn sterke antibacteriële en antivirale werking.

Citroenolie kan het lichaam beschermen tegen alle mogelijke infecties. Citroen bevat bijna 70% d-limonene, een krachtige anti-oxidant, het heeft een reinigende werking en bevat stoffen die onderzocht zijn op hun functies voor het immuunsysteem.

5. On Guard

On Guard is een speciaal samengestelde blend van doTerra, om je immuunsysteem te ondersteunen. Het is een veelzijdige olie die op vele manieren inzetbaar zijn. Uitgebreide informatie over deze immuunbooster lees je hier:

Boost your Immuunsysteem!

Hoe kan je deze oliën gebruiken?

De allerbelangrijkste maatregel om jezelf te beschermen tegen virussen is regelmatig je handen te wassen. Gewoon met water en een goede handzeep. Hier kan je dan een aantal etherische oliën aan toevoegen voor een extra desinfecterende werking.

Je kan 2 à 3 etherische oliën toevoegen aan ca. 250ml handzeep, telkens 15 à 20 druppeltjes.

Je kan etherische oliën ook verdampen in een aromadiffuser om de lucht te reinigen of je kunt een luchtverfrisser spray maken die je regelmatig in de ruimte spuit.

Een ander alternatief is om een inhalator te maken met een antivirale etherische olie. Druppel ongeveer 15 druppels etherische olie op de wattenstick van de inhalator en gebruik deze regelmatig als je in contact bent geweest met andere mensen.

Share and Enjoy !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *