Met griepverschijnselen geveld? Door Baking Soda herstelt!

geplaatst in: dōTERRA® nieuws, Nieuws, Uncategorized | 0

Voel je je moe? Heb je keelpijn? Ben je snotverkouden? Zijn al je bijholtes pijnlijk? Heb je koorts? Voel je misschien wat druk op de borst en longen? Deze verschijnselen heb ik de afgelopen weken met enige afwisseling ervaren. Totdat ik stuitte op het boek: “De helende werking van Baking Soda.” van Dr. Mark Sircus

Na wat naslagwerk kwam ik iets tegen over de Spaanse Griep periode van honderd jaar geleden. Veel meer doden dan nu en ook geen remedie. In die periode is in de nasleep door arsten Baking Soda voorgeschreven en dat bleek wel soelaas te bieden. Groot voordeel was dat iedereen dat ongeveer in de keukenkast had staan en het bijna niets kost. Nu ook nog steeds niet trouwens , voor nog geen 3 euro koop je een pakje bij AH (in het schap van de bakartikelen).

De kuur die daar stond die in dat soort gevallen werd voorgeschreven heb ik gevolgd en voelde na 1 dag eigenlijk al verbetering!

Holte pijn verdween als sneeuw voor de zon.
Keelpijn weg. Vermoeidheid vrijwel weg.
Druk op de borst van de longen weg.
Ademwegen weer helemaal vrij. Die nacht veel beter kunnen slapen.
Volgende dag van de kuur ’s avonds was ik 70% hersteld.

Het is nu 3 dagen na die eerste dag. En ik knap nog steeds meer op. Voel me steeds energieker en ga nog steeds vooruit. Ik schat dat ik nu op 85% zit. Heb nog wat slijm op te ruimen uit de longen, maar dat zit steeds losser en gaat steeds makkelijker.

Wat is Baking Soda?

Baking soda ofwel natriumbicarbonaat is een lichaamseigen stof die door de nieren wordt gebruikt om de pH (zuur base balans) en de CO2 – Zuurstof balans in het bloed te regelen.

Door oraal innemen van natriumbicarbonaat voor het eten danwel op een lege maag komt het bicarbonaat direct in de darmen en zo de bloedbaan en verhoogt de pH zeer snel.

Dat is behulpzaam aangezien we hier over het algemeen door onze westerse leefwijze en zeker als je ziek bent, verzuurd bent. Je pH is te laag en daardoor is je afweer verslechterd.

Hogere pH is basisch daar kunnen virussen slecht tegen, lage pH is verzuurd en dat is gedijen voor allerlei soorten aandoeningen en virussen.

Dat is het principe. Ik ben geen arts en kan geen enkele verantwoording nemen maar natriumbicarbonaat is een zeer bekend middel ook in het ziekenhuis en volkomen veilig. Op iedere eerste hulp van het ziekenhuis hebben ze dit bij de hand als infuus.

Hoe ziet de kuur eruit?

Dag 1:
Neem totaal zes keer om de twee uur één glas water van 125ml met daarin opgelost 2,5 gram bakingsoda. Dat is een afgestreken theelepeltje zoals op de foto.
Goed roeren tot het helemaal is opgelost (gaat heel snel). Op een lege maag danwel een uur na een lichte maaltijd). Mijn schema was: half 8, half 10, half 12, half 2, half 4, half 6.

Dag 2: Neem totaal vier keer om de drie uur één glas water van 125ml met 2,5 gram.

Dag 3: ’s Morgens voor het ontbijt en ’s avonds voor het avondeten een zelfde glas.

Dag 4: ’s Morgens voor het ontbijt een glas. Houdt dit vol tot alle klachten weg zijn en je kunt het ook ter preventie blijven doen.

Extra TIP: Je kan in je glas met water en baking soda óók 1 druppel doTerra Lemon toevoegen voor de vitamine C.

Als je klachten hebt en dit toepast misschien leuk om je ervaringen hieronder te delen?

Take care!

Share and Enjoy !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *